Warning: A non-numeric value encountered in /customers/c/2/e/beltours.se/httpd.www/wp-content/themes/Creawide-1/functions.php on line 5480

Har du varit i Rom, Milano och Venedig? Har du bott på vingård i Toscana, bilat runt Sardinien, åkt skidor i Alperna och känner  att du vill ha mer av Italien? Då har BelTours den perfekta destinationen för dig. Den relativt oexploaterade kustremsan mellan Rom och Neapel kantas av flera små städer som bara väntar på att få bjuda på kristallklart badvatten, genuina matupplevelser, rosa solnedgångar och historier från en svunnen tid.  Och vet du vad? September är den perfekta månaden för att besöka dessa italienska pärlor.

Sperlonga

Ett virrvarr av gränder och gator, en pittoresk småbåtshamn och imponerande lämningar från romartiden. Beskrivningen passar in på mer än en italiensk småstad men Sperlonga är något alldeles särskilt. Utsedd till en av Italiens vackraste byar och med havsvatten lika klart som poolvatten är denna lilla fiskeby på cirka 4000 invånare en plats man inte får missa. Sperlonga lever upp ordentligt under högsäsongen men det är mest italienska semesterfirare som hittat hit så lugnet infinner sig igen i september.

img_6367

Sperlonga

 

Formia

En av kustremsans större städer med cirka 37 000 invånare. 15 mil söder om Rom och 9 mil norr om Neapel i en skyddande vik mitt emot grannstaden Gaeta ligger denna lilla men livliga stad. De rika romarna hittade hit för flera tusen år sedan och byggde villor, termalbad och en av världens största vattencisterner. Idag är Formia en modern handels – och turiststad med goda kommunikationer och trots detta ganska hemlig. Missa inte de två medeltida stadskärnorna, den långa strandpromenaden och de många restaurangerna som serverar dagsfärsk fisk. Från Formia kan man också åka båt till ön Ponza.

img_6687

Formia

 

Ponza

Den största av de pontinska öarna välkomnar sina gäster med pastellfärgade hus efter cirka två timmars färd rakt ut i Medelhavet. Uppskattad av många kända och mindre kända italienare är denna pärla fortfarande ganska okänd i Norden. Den dramatiska naturen med klippor som stupar ned i havet och solnedgångar som inte lämnar någon oberörd är några av de egenskaper som gör Ponza till en perfekt destination.

img_5600

Ponza

 

Gaeta

Mitt emot grannstaden Formia på en halvö som formar en bukt ligger Gaeta, en charmig och pittoresk stad som har allt man kan önska sig. Sola på någon av de sju sandstränderna, åk båt utmed kusten, ät färska musslor och stadens renommerade oliver och gå vilse i gränderna i det vackra medeltida kvarteret. När du gjort det kan du sätta dig på ett av caféerna och titta på folk, fundera på vilken av de mysiga restaurangerna du ska äta på och bara njuta av den genuina atmosfären.

img_5688

Gaeta

Vill du veta mer eller är du intresserad av personlig guidning och rådgivning? Tveka inte att höra av dig!