Warning: A non-numeric value encountered in /customers/c/2/e/beltours.se/httpd.www/wp-content/themes/Creawide-1/functions.php on line 5480

Jag drar min resväska längs en promenadgata som kryllar av affärer, restauranger och flanörer. Balkongerna pryds av regnbågsflaggor och blommor, luften är varm och välkomnande, precis som atmosfären. Jag befinner mig i Sitges, en spansk pärla cirka 30 kilometer söder om Barcelona. En veckas träningsresa väntar, organiserad av Puls & Träning Telefonplan och Puls & Träning Rålambshov. Det är första gången jag deltar i en organiserad gruppresa och första gången på träningsresa så jag är mycket nyfiken och entusiastisk. Jag är långt ifrån elitidrottare men detta är en träningsresa helt i min smak eftersom programmet inkluderar både sportaktiviteter, kulturaktiviteter och ledig tid för egna äventyr! Lägenheten jag ska bo i ligger centralt i den lilla staden där allt är på promenadavstånd och redan första kvällen får jag träffa mina medresenärer, ett härligt gäng på totalt 14 personer. Med på resan finns också tre etablerade instruktörer; Ulrika, som driver Puls & Träning Telefonplan, Sabina, som driver Puls & Träning Rålambshov och Gabriella.

 

Sitges har inte mindre än 17 stränder, en ordentlig strandpromenad med en mäktig katedral i bakgrunden och många fina möjligheter till aktiviteter utomhus. Våra dagar startar med bootcamp på stranden och på eftermiddagarna finns möjlighet att prova olika träningsformer inomhus som exempelvis yoga, rörlighet och styrketräning. Jag känner mig fylld av träningsglädje efter de svettiga träningspassen på stranden och att blicka ut över Medelhavet under träningen är minst sagt inspirerande. Mina tränings – och resekamrater är uppmuntrande och glada och våra instruktörer ger oss möjlighet att anpassa träningen till vår personliga form och förmåga. När jag promenerar hem efter ett träningspass med en färskpressad jordgubbsjuice i handen, sandig, svettig och med en begynnande randig solbränna, känner jag mig helt enkelt överlycklig.

 

 

Under veckan får vi möjlighet att prova andra spännande aktiviteter, exempelvis stand up paddle och vandring i ett närliggande naturområde. På veckans helt lediga dag väljer jag att göra en utflykt till Barcelona, bara en dryg halvtimmes resa med tåg. Tågen går med jämna mellanrum och till sent på kvällen så jag hinner avnjuta katalanska specialiteter i storstadens gamla gotiska kvarter. Och njuter gör vi hela gänget när vi en kväll får testa lokala viner med efterföljande spontan tapasrunda. Sitges kryllar av fantastiska restauranger och varje kväll fylls av smakupplevelser. Jag avslutar varje dag med en promenad på strandpromenaden där spanska familjer går sida vid sida med utländska par och vågornas ljud blandas med skratt och musik från närliggande barer.

När jag sista kvällen sitter på vår gemensamma avslutningsmiddag och ser mig omkring runt bordet ser jag människor som till för en vecka sedan var främlingar men som nu blivit nya vänner. Jag ser personer som kanske tränat samtidigt på samma gym hemma i Stockholm och aldrig pratat med varandra men som under denna vecka tränat tillsammans och lärt känna varandra. För mig har resan varit både berikande och inspirerande och jag vill rikta ett stort tack till Ulrika, Sabina och Gabriella som under hela veckan varit både personliga och professionella. Under träningen fick jag känna mig både utmanad och omhändertagen och jag kände mig helt fri att delta precis så mycket jag önskade i de sociala aktiviteterna. Konceptet är enligt mig mycket lyckat och inspirerar till en aktiv och hälsosam livsstil; en livsstil i vilken det också finns plats för allt det goda livet erbjuder.

Intresserad av att följa med på nästa resa? Ta en titt på www.traningsresaspanien.com, där finns information om kommande och tidigare resor.